Ruisrockin VIP-passit oikeuttavat vesibussikuljetukseen Turun keskustasta suoraan festivaalialueelle. Matka vesiteitse kestää noin 25 minuuttia, ja lempeän merituulen puhaltaessa voit samalla ihailla huikean kaunista Aurajoen rantamaisemaa. 

Vesibussikuljetus ja laiturin uusi sijainti

Ruisrockin VIP-lippu oikeuttaa vesibussikuljetukseen Turun keskustasta suoraan festivaalialueelle. Matka vesiteitse kestää noin 25 minuuttia.

Vesibussit lähtevä tänä vuonna uudesta paikasta Aurajoen rannalta. Osoite on Läntinen Rantakatu 37. Laituri sijaitsee noin 200 metrin päässä Martinsillalta satamaa kohti kuljettaessa. Laiturille kuljetaan Marina Palacelta Aurajoen rantaa pitkin pois päin keskustasta. Vesibussiin pääsee ainoastaan festivaalirannekkeella ja -passilla, ja laivaan noustessa suoritetaan turvatarkastus. Alkoholin tuominen vesibusseihin ja festivaalialueelle on kielletty. Löydät tietoa turvallisuudesta ja listan kielletyistä esineistä Turvallisuusohjeet-sivuiltamme.

Vesibussit kulkevat nonstop-periaatteella seuraavasti:

  • Perjantaina 6.7. Keskustasta ensimmäinen lähtö klo 12.30 ja viimeinen lähtö Ruissalosta takaisin keskustaan klo 03.30.
  • Lauantaina 7.7. Keskustasta ensimmäinen lähtö klo 12.30 ja viimeinen lähtö Ruissalosta takaisin keskustaan klo 03.30.
  • Sunnuntaina klo 8.7. Keskustasta ensimmäinen lähtö klo 12.30 ja viimeinen lähtö Ruissalosta takaisin keskustaan klo 00.30.

Kannattaa saapua hyvissä ajoin päivän päätteeksi vesibussin laiturille lähtiessäsi Ruisrockista. Liikenteessä on enimmillään ruuhka-aikoina kuusi vesibussia.

Ruisrock+-lippuun ei sisälly vesibussikuljetusta, eli vesibussiin pääsee vain VIP-rannekeella ja -passilla.

Huomioithan myös, että vesibussi ei ole esteetön ja jyrkkien portaiden vuoksi sinne on erittäin hankalaa päästä pyörätuolilla tai kepeillä liikkuen.