info.jpg

Ruisrock 2018

Ruisrock-festivaali juhlitaan 6.–8.7.2018 Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa. Viikonlopun aikana festivaalilla on luvassa kymmeniä bändejä, yllättävää taideohjelmaa, hyvää ruokaa ja juomaa sekä onnellista yhdessäoloa.

Festivaalilla nähdään muun muassa The Chainsmokers (US), Marshmello, Dua Lipa (UK), Cheek, Alan Walker (NO), Clean Bandit (UK), First Aid Kit (SE), Silvana Imam (SE), Tyler, The Creator (US), Princess Nokia (US), Years & Years (UK), Alma, Disco Ensemble, Haloo Helsinki!, Ismo Alanko, JVG, Kaija Koo, Olavi Uusivirta, SANNI ja Sunrise Avenue.

49. kerran vietettävä Ruisrock on Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali. Ruisrock valittiin vuoden festivaaliksi Industry Awards Gaalassa 2017, jo neljännen kerran peräkkäin.

Vuonna 2017 ennakkoon loppuunmyyty Ruisrock keräsi ennätykselliset 105 000 festivaalivierasta.

Saapuminen

Ruisrock järjestetään Turussa, jonne on helppo saapua eri puolilta Suomea esimerkiksi bussilla tai junalla. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä!

Turun rautatieasemalta ja keskustan kauppatorilta pääsee festivaalialueen läheisyyteen kätevästi festaribusseilla.

Saapuminen Turkuun

Linja-autolla

Turun linja-autoasema sijaitsee noin 400 metrin päässä kauppatorista, josta festaribussit kulkevat tapahtuma-alueelle. Reitti linja-autoasemalta kauppatorin festaribusseille on opastettu.

 

 

Junalla

Turun rautatieasema sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa. Festaribussit kulkevat tapahtuma-alueelle rautatieaseman kautta.

Suosittelemme ostamaan junaliput ennakkoon, sillä festariviikonlopun junat täyttyvät nopeasti.

 

 

Kimppakyydillä

Mikäli autoilet Ruisrockiin, kannattaa ottaa auto täyteen muita festarikävijöitä! Kimppakyydit ovat paitsi hauskoja, myös ekologisia.

Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat esimerkiksi kimppakyytipalvelut Kyydit.net ja GreenRiders. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

 

 

Omalla autolla

Ruissalon saareen ei pääse festivaalin aikana omalla autolla, eikä saarella ole pysäköintimahdollisuuksia.

Auton voi jättää festivaalin parkkialueelle, joka sijaitsee Turun Artukaisissa Gatorade Centerin (ent. HK Areenan) ja Turun Messukeskuksen läheisyydessä. Seuraa matkalla Artukainen Camping -kylttejä. Osoite on Artukaisten kiitotie. Pysäköinti on maksullista. Jos ajat auton pois parkkipaikalta, pysäköintimaksu veloitetaan uudestaan palatessasi.

Parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi lähelle festivaalialuetta. Festaribussi kulkee parkkialueen ja tapahtuma-alueen välillä tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Huom! Autossa yöpyminen parkkialueella on kielletty.

 

Veneellä

Turun keskustassa venepaikkoja tarjoaa Turun Vierasvenesatama. Omalla veneellä ei ole mahdollista saapua festivaalialueelle Ruissaloon.

 

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset Turun keskustasta kätevästi festaribusseilla tai vaikkapa pyörällä. Festaribussi kulkee alueelle myös Artukainen Campingista.

Festaribussit kuljettavat matkustajat festaribussiasemalle, josta on opastettu, noin kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussi kulkee Turun keskustan ja festaribussiaseman välillä tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Festaribussilla Artukainen Campingista ja parkkialueelta

Artukainen Campingistä ja festivaalin parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin. Bussi on tarkoitettu leirintäalueella majoittuville sekä parkkialuetta käyttäville. Bussi kulkee nonstop-periaatteella festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Polkupyörällä

Polkupyörällä pääset ajamaan festivaalialueelle opasteiden mukaisesti Ruissalon puistotien kevyen liikenteen väylää pitkin. Pyörät jätetään pääportin tuntumassa sijaitsevaan valvottuun, maksulliseen polkupyöräparkkiin.

Festivaaliviikonloppuna useita tuhansia ihmisiä on liikkeellä yhtä aikaa Ruissalon saarella ja matkalla keskustaan. Olethan siis tavallistakin varovaisempi liikenteessä!

Turun paikallisliikenteen bussilla

Jos haluat liikkua Turussa ja lähiympäristössä festivaaliviikonloppuna, Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut ja pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta. Fölistä löytyvät myös lähikuntiin, kuten Naantaliin, Paimioon ja Kaarinaan, kulkevien bussien tiedot.

Huom. Turun paikallisliikenteen liput eivät käy festaribusseissa.

 

 

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla Ruissalon sillan kupeessa. Turun taksin tilausnumero on 02-10041.

Lähellä Pahanniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla on käytössä pysähdyspaikka, johon voi tuoda ja josta voi noutaa festivaalivieraita. Osoite on Tuontiväylä 2. Väylälle pääsee kääntymään vain Pansion suunnasta.

Saapuminen esteettömästi

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua festivaalille. Alueelle saapumista helpottavat esteetön sisäänkäynti ja mahdollisuus invapysäköintiin, johon on haettava lupa etukäteen. Lue lisää saavutettavuudesta.

 

Majoitus

Festivaaliviikonloppuna Turku täyttyy jälleen ääriään myöten. Ruisrockin järjestäjät sekä yhteistyökumppanit tarjoavat erilaisina majoitusvaihtoehtoina hotelli-, koulu- ja leirintäaluemajoitusta. Suosittelemme varaamaan majoituspaikan hyvissä ajoin kevään aikana.

Artukainen Camping

Ruisrock-festivaalin oma leirintäalue Artukainen Camping sijaitsee Gatorade Centerin ja Messukeskuksen läheisyydessä osoitteessa Artukaisten kiitotie. Festivaalialueelta on noin 6,5 kilometrin matka Artukaisiin. Leirinnän ja festaribussiaseman välillä kulkee leirinnän asiakkaille ilmainen festaribussi.

Artukainen Campingin liput

Artukainen Campingin liput ovat myynnissä Tiketissä.

 • 3 päivän lippu + leirintä 215 €
 • Leirintälippu 45 €/hlö
 • Asuntoautopaikka 30 € (huom. jokaisen yöpyjän on ostettava lisäksi leirintälippu)

Saapuminen Artukainen Campingiin

Artukainen Camping sijaitsee Gatorade Centerin (entinen Turkuhalli) ja Messukeskuksen läheisyydessä Turun Artukaisissa, osoitteessa Artukaisten kiitotie. Seuraa matkalla Artukainen Camping -kylttejä.

Turun keskustasta pääset Artukainen Campingin läheisyyteen Kauppatorilta busseilla 12, 32 ja 61. Bussit 32 ja 61 pysähtyvät myös Turun rautatieasemalla. Aikataulut ja tarkat pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta.

Kulkeminen Artukainen Campingistä festivaalille

Artukainen Campingistä kulkee festaribussi Ruissalon festaribussiasemalle ja takaisin leirintään. Festaribussiasemalta on vajaan kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Henkilöautojen pysäköinti

Artukainen Campingin vieressä on henkilöautojen pysäköintialue, joka on avoinna leirintäalueen aukioloaikoina torstaista maanantaihin. Pysäköinti on maksullista.

Autossa yöpyminen ja auton tuominen leirintäalueelle on turvallisuussyistä kielletty.

Asuntoautot

Artukainen Campingissä on asuntoautoille oma alueensa, jonne voi saapua ainoastaan rekisteröidyillä asuntoautoilla. Tilanpuutteen vuoksi alueelle ei voi tuoda asuntovaunua. Valitettavasti emme voi tarjota sähköä asuntoautoihin.

Asuntoautoalue sijaitsee aivan telttaleirinnän kyljessä, mutta teltan pystyttäminen itse asuntoautoalueelle ei ole mahdollista. Kaikki leirintäalueen palvelut ovat kuitenkin asuntoautolla saapuvien käytössä. Huomioithan, että mikäli poistut asuntoautolla alueelta, veloitamme uuden asuntoautopaikkamaksun saapuessasi takaisin.

Artukainen Campingin palvelut

Artukainen Campingin palveluita kehitetään joka vuosi saadun palautteen perusteella.

Turun kaupungin leirintäalue Saaronniemessä

Ruissalon saaren päässä, Saaronniemessä, sijaitsee toinen leirintäalue Ruissalo Camping, jota ylläpitää Turun kaupunki. Ruisrock ei vastaa Ruissalo Campingin toiminnasta – kysymykset ja palautteet kannattaa osoittaa siis suoraan Ruissalo Campingiin. Tiedustelut puhelimitse (02) 262 5100 tai sähköpostitse ruissalo.camping@turku.fi.

 

Koulumajoitus

Rauhallista sisämajoitusta kaipaavien kannattaa tutustua koulumajoitukseen, jota TuTo järjestää festivaaliviikon torstaista maanantaihin eri kouluissa Turussa. Viimeistään 1.7. mennessä tehtyjen ja maksettujen varausten hinta on 15 euroa/yö/hlö. Tämän jälkeen hinta on 17 euroa yöltä.

 

Hotellipaketit

Hotellipaketit ovat myynnissä Visit Turun verkkokaupassa.

 

Saavutettavuus

Ruisrockin lähtökohtana on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua festivaalille mahdollisimman esteettömästi. Haluamme, että jokainen voi nauttia Ruisrockista!

Ruisrock sijaitsee Turun Ruissalon luonnonsuojelualueella. Festivaali järjestetään puisto- ja peltoalueella. Osa alueesta on maastoltaan epätasaista, mutta lähes koko alueen kiertää asfaltoitu tai kovahiekkainen kulkuväylä. Asfaltoitu tie kulkee Niittylavan edustan kautta rantaan. Rannalla asfalttitie muuttuu kovaksi hiekkapohjaiseksi kulkuväyläksi. Festivaalialueella sijaitsee myös ranta, joka on maastoltaan osittain pehmeää hiekkaa.

Saapuminen festivaalialueelle

Festivaalialueelle voi kulkea kävellen, pyörällä, festivaalibusseilla ja taksilla. Festivaalibussit ja taksit ajavat festaribussiasemalle, joka sijaitsee noin 2 kilometrin päässä festivaalialueesta. Festivaalialueelle pääsee kulkemaan pääporteista sekä erillisestä, esteettömästä sisäänkäynnistä.

Esteettömästi festivaalialueelle pääsee invataksilla tai hakemalla henkilökohtaista pysäköintilupaa esteettömälle pysäköintialueelle. Sekä invataksien pysähtymispiste että esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä.

Ohjeet pysäköintiluvan hakemiseen löydät alempaa. Huomioithan, että puhelinyhteydet saattavat ruuhkautua ja matkaan voi mennä tavallista enemmän aikaa, koska alueella liikkuu paljon ihmisiä. Suosittelemme invataksin tilaamista etukäteen sekä meno- että paluumatkaksi.

Esteetön pysäköintipaikka

Esteetön pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Asfalttipintaisella pysäköintialueella on rajattu määrä esteettömiä autopaikkoja. Esteetöntä autopaikkaa voi hakea Trafin/poliisin myöntämällä vammaisen pysäköintiluvalla. Huomaathan, että pysäköintipaikkaa on haettava etukäteen paikkojen rajallisuuden vuoksi. Ilman henkilökohtaista ajolupaa ei pysäköintialueelle pääse.

Esteetöntä pysäköintipaikkaa haetaan lähettämällä seuraavat tiedot osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi:

 • päivä/päivät, joille haet pysäköintipaikkaa
 • nimi
 • sähköpostiosoite
 • puhelinnumero
 • rekisterinumero autolle, jolla saavut Ruisrockiin
 • vammaisen pysäköintiluvan lupanumero
 • postiosoite, johon pysäköintilupa lähetetään ennen festivaalia.

Esteetön sisäänkäynti

Esteetön sisäänkäynti sijaitsee noin 400 metrin päässä invataksien pysähtymispisteeltä ja esteettömiltä pysäköintipaikoilta. Reitti esteettömälle sisäänkäynnille on asfalttia ja kovapohjaista hiekkatietä. Esteetöntä sisäänkäyntiä voivat käyttää näkö- ja kuulovammaiset, tilapäisesti liikuntarajoitteiset sekä henkilöt, joiden liikuntakyky on rajoittunut fyysisen vamman tai kehitysvamman takia. Raskaus ei ole peruste käyttää invataksia tai esteetöntä sisäänkäyntiä.

Avustaja

Avustaja pääsee maksavan avustettavan seurassa ilmaiseksi alueelle. Avustaja ja avustettava voivat yhdessä käyttää esteetöntä sisäänkäyntiä saapuessaan festivaalialueelle samaan aikaan. Avustaja ei tarvitse erillistä lippua eikä hän saa ranneketta, vaan hänen tulee kulkea joka päivä avustettavan henkilön kanssa samaan aikaan festivaalialueelle. Muiden kuin avustajan ei ole mahdollista kulkea avustettavan henkilön seurassa esteettömästä sisäänkäynnistä. Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus, luetaan festivaaliliput elektronisesti ja noudatetaan yleisiä festivaaliohjeistuksia.

Huomioithan, että esteettömällä sisäänkäynnillä ei ole lipunmyyntiä. Lähin lipunmyynti sijaitsee pääportilla, noin 600 metrin päässä esteettömältä sisäänkäynniltä. Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon.

Saattajakortti

Turun seudun yhteinen saattajakortti on käytössä myös Ruisrockissa. Saattajakortin tavoitteena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn. Kortin haltija valitsee avustajan ja vastaa hänen kelpoisuudestaan tehtävään. Saattajakorttia käyttäviä suosittelemme saapumaan festivaalialueelle esteettömästä sisäänkäynnistä. Lue lisää saattajakortista.

Saavutettavuusprojekti 2012

Ruisrock toteutti vuonna 2012 saavutettavuusprojektin, jonka tavoitteena oli tehdä festivaalista entistä saavutettavampi. Projektiin saatiin tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Asiantuntija-apua projektissa antoi Turun Kynnys ry.

Projekti oli onnistunut ja keräsi paljon kiitosta. Osana projektia Ruisrock sitoutui kymmeneen saavutettavuuslupaukseen, joita kehitämme vuosittain entistä paremmiksi.

Saavutettavuuslupaukset

 • Rakennamme esteettömät katsomokorokkeet kaikille isoille lavoille.
 • Lisäämme valaistusta festivaalialueella.
 • Lisäämme festivaalialueiden inva-wc:iden määrää.
 • Parannamme mahdollisuuksia saapua festivaalille järjestämällä esteettömän parkkipaikan sekä selkeyttämällä sisäänpääsykäytäntöjä.
 • Lisäämme festivaalialueen levähdyspaikkoja.
 • Hankimme yleisavustajia auttamaan festivaalikävijöitä erityisesti saavutettavuuteen liittyen.
 • Parannamme viestinnän saavutettavuutta tekemällä Ruisrockin nettisivuille selkokieliset sivut.
 • Koulutamme henkilökuntamme entistä tietoisemmaksi saavutettavuudesta.
 • Viestimme saavutettavan festivaalin käytännöistä entistä tehokkaammin ja informatiivisemmin.
 • Lupaamme ottaa huomioon saavutettavuuden Ruisrockissa myös tulevina vuosina.

Saavutettavuustyö on pitkäjänteistä, ja meille järjestäjille on tärkeää kehittää sitä jatkossakin. Mikäli sinulla on palautetta tai kehitysehdotuksia Ruisrockin saavutettavuudesta, otathan yhteyttä osoitteeseen saavutettavuus@ruisrock.fi.

Ympäristö

Ruisrock järjestetään Ruissalon saaressa, joka on valtaosaltaan luonnonsuojelualuetta. Alueen monipuolisessa ja arvokkaassa luonnossa pesii monia harvinaisiakin lintulajeja ja nisäkkäitä rikkaan kasviston ympäröimänä. Ruisrockille on tärkeää pitää huolta Ruissalon luonnosta, ja pyrimme luomaan puitteet, joissa jokainen juhlija voi pienellä vaivannäöllä auttaa tässä tärkeässä työssä.

Ruisrock liittyi kesällä 2016 Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään, jonka avulla festivaali suunnittelee ympäristötyöstään entistä kestävämpää. Ekokompassi tarjoaa työkalut, joilla edistämme muun muassa ympäristönsuojelua ja ilmastonmuutoksen torjuntaa ja kannamme vastuuta festivaalin ympäristövaikutuksista.

Vinkkejä ympäristöystävällisempään festarointiin

 • Ota festarille mukaan mahdollisimman vähän pakkauksia ja tavaraa. Käytä kestopakkauksia tai ainakin kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja pakkauksia.
 • Lajittele jätteesi alueella roska-astioihin. Älä heitä roskia luontoon.
 • Ota mukaan oma vesipullo. Pulloja voi täyttää alueen useissa vesipisteissä päivän aikana.
 • Hyödynnä pantit anniskelualueilla. Älä heitä tölkkejä tai pulloja roskiin.
 • Alueella on useita satoja käymälöitä – käytäthän niitä!

Kaikki ruokamyyjät käyttävät vain maatuvia kertakäyttöastioita. Voit siis heittää ruoantähteet astioineen ruskeisiin biojäteastioihin, joita löytyy ruokailualueiden läheisyydestä. Kierrätyspisteillä voit kierrättää muovipakkaukset, metallin, lasin, pahvin, kartongin, paperin, alumiinitölkit ja muovipullot. Näiden ulkopuolelle jäävää, polttokelpoista jätettä varten alueelta löytyy yli sata jäteastiaa.

Anniskelualueilla on käytössä 1 euron pantti alkoholijuomille. Juomaa ostettaessa tölkistä maksetaan pantti, jonka saa takaisin, kun tölkin palauttaa. Näin saamme suurimman osan tölkeistä kierrätykseen ja vältämme turhaa jätettä.

Turvallisuus

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että kävijämme pystyvät nauttimaan festivaalin riemuista viihtyisässä ja turvallisessa ympäristössä.

Ruisrockin kävijöiden turvallisuudesta huolehtii monisatapäinen joukko järjestyksenvalvojia, joiden lisäksi alueella on tapahtuman aikana runsaasti poliisi- ja pelastusviranomaisia. Turvallisuusjärjestelyt ulottuvat myös festivaalialueen ulkopuolelle niille reiteille, joita pitkin Ruisrockin yleisö saapuu Ruissalon Kansanpuiston festivaalialueelle.

Ruisrockin kävijänä voit osaltasi vaikuttaa tapahtuman turvalliseen ja mukavaan sujumiseen saapumalla paikalle hyvällä fiiliksellä ja pitämällä huolta itsestäsi ja kanssajuhlijoista. Mikäli tapahtuman aikana mikä tahansa huolettaa sinua tai näet tai koet mielestäsi jotain epäilyttävää, voit aina kääntyä kenen tahansa työntekijämme puoleen.

Turvallisuusohjeita

 • Noudata aina järjestyksenvalvojien antamia ohjeita.
 • Pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi.
 • Muista nauttia alkoholittomia nesteitä varsinkin helteellä. Vesipullosi voit täyttää alueen lukuisilla vesipisteillä.
 • Kunnioita Ruissalon asukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoihin tai niiden läheisyyteen.
 • Kaikenlainen tulenteko festarialueella on kiellettyä.
 • Noudata opasteita ja merkittyjä reittejä. Kävelijöille ja pyöräilijöille on varattu omansa.
 • Valitse festarivarusteet sään mukaan. Huomioi, että lämpötila voi laskea illalla huomattavasti.

Turvatarkastus ja lipuntarkastus portilla

Ruisrockin pääportilla järjestyksenvalvojat tekevät kaikille turvatarkastuksen ja ottavat kielletyt esineet pois. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä turvallista tuoda festivaalialueelle. Jätä kotiin esineet, joista voi koitua selvää vaaraa.

Turvatarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. Huomioithan, että alueelle pääsee sisään vain kerran päivässä!

Kielletyt esineet ja aineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, ampuma- ja teräsaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka).

Myöskään sateenvarjoja ei saa tuoda alueelle, joten ota varjon sijaan mukaan sadetakki. Kertakäyttösadetakkeja myydään festivaalin infopisteissä.

Jotta liikkuminen festarilla olisi sujuvaa, jätä lastenrattaat ja retkituolit kotiin. Jalkoja pääsee lepuuttamaan ravintola- ja ruokailualueilla, ja viltin voi toki levittää sopivaan kohtaan. Rockfestivaali ei ole sopiva paikka lemmikkieläimille.

Alkoholi, pullot ja omat eväät

Alkoholin tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kielto koskee myös alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta versiosta. Festivaalialueelta löytyy viini- ja kuohuviinibaarit, erikoisolutbaari ja lukuisia anniskelualueita, jotka myyvät olutta, siideriä, lonkeroa ja muita juomia sekä alkoholittomia virvokkeita. Alueilla on myös A-oikeudet. Anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

Alueelle saa tuoda yhden alkoholittoman juomapullon, -tölkin tai pahvisen juomapakkauksen. Tuo siis mukanasi vain yksi juoma. Jos tuot pullon, sen tulee olla väritöntä, läpinäkyvää muovia. Juoman on oltava avaamaton, ja kooltaan se saa olla enintään 1,5 litraa. Rajoitus on tehty sujuvoittamaan turvatarkastusta.

Avaamattoman juoman lisäksi saat tuoda avattuja tyhjiä juomapulloja alueelle, kunhan ne eivät ole lasia. Älä kuitenkaan tuo tyhjiä alkoholipulloja festivaalialueen panttijärjestelmän vuoksi. Muuten tyhjät pullot voivat olla väriltään ja kooltaan millaisia tahansa. Festivaalialueella on useita vesipisteitä, joissa voit täyttää pulloasi pitkin viikonloppua.

Sähkötupakan nesteisiin pätevät samat säännöt kuin muihin nesteisiin, eli avaamattomat pakkaukset, joiden sisältö voidaan tunnistaa helposti, voi tuoda alueelle.

Voit pakata omat eväät mukaan festivaalille, kunhan jätät lasiset astiat kotiin. Terävien ruokailuvälineiden tuonti alueelle on kielletty. Huomioi myös, että avotulen teko on kielletty festivaalialueella.

Tupakointi

Tupakointi on kiellettyä lavojen edustoilla konserttien aikana. Festarialueelle on merkitty erikseen tupakointialueita, joilla tupakointi on sallittua. Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa.

Uiminen

Ruisrockin festarialueella on mahtava uimaranta. Yksin tai päihtyneenä pulikoiminen ei kuitenkaan ole turvallista, joten kehotamme uimaan seurassa ja selvin päin. Uimarantaa valvovat järjestyksenvalvojat ja Turun Meripelastusseura.

Ruuhkatilanteet ja "crowd surfing"

Jos tunnet olosi epämukavaksi ihmisruuhkassa, vältä lavan edustoja ja muita ruuhkaisia paikkoja. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti. Älä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana. Pyri pois ruuhkasta ihmisjoukon hajaantuessa. Pyydä vieruskaverilta apua tarvittaessa. Pidä muut festivaalikävijät mielessä juhlahumussakin.

Kuten kaikilla suurilla festivaaleilla, myös Ruisrockissa niin sanottu crowd surfing on kielletty. Tämän kiellon tarkoitus on välttää lavojen edustojen ruuhkautumista ja vaaratilanteita. Myöskään kaverin olkapäille ei saa nousta.

Ensiapu ja sairaanhoito

Festivaalialueella on SPR:n koulutetun henkilökunnan ylläpitämä ensiapupiste, jossa hoidetaan festarivieraiden kolhut ja haaverit. Piste on avoinna koko festarin ajan. Alueella kiertää myös ensiapupartioita. Avun tarpeessa lähesty ketä tahansa ensiapu- tai turvallisuushenkilöä.

Yleinen hätänumero on tuttu 112, josta apua on myös välittömästi saatavissa.

Poliisi

Ruisrockin omien turvamiesten ohella myös Turun poliisi on tavattavissa festivaalialueella ja sen lähiympäristössä.

Ympäristö

Ruisrock järjestetään upeassa Ruissalon kansanpuistossa, joka on pitkälti luonnonsuojelualuetta. Sen varjelemisessa festivaalin kävijät ovat avainasemassa. Vie mennessäsi se, mitä toit tullessasi! Festivaalialueelta löytyy roskiksia ja kierrätyspisteitä roskia varten. Lue lisää Ruisrockin ympäristötyöstä.

Melu

Muista suojata kuulosi. Korvatulppia saa infopisteiltä ja alueella kiertäviltä infohenkilöiltä.

Video- ja valokuvaaminen

Ruisrockissa saa video- ja valokuvata erilaisilla laitteilla. Järjestelmäkamerat, Gopro-tyyppiset kamerat, tabletit ynnä muut ovat sallittuja, kuten myös selfie-tikut. Dronet on kuitenkin turvallisuussyistä kielletty.

Muistathan kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä, kun julkaiset kuvia netissä. Festivaalilla pätevät samat säännöt kuin muillakin julkisilla paikoilla kuvatessa – hyvillä tavoilla, muiden kunnioittamisella ja maalaisjärjellä päästään pitkälle. Järjestyksenvalvojilla on myös oikeus kieltää kuvaaminen tietyissä tilanteissa esimerkiksi artistin pyynnöstä keikalla.

Yhteystiedot

Löytötavarakyselyt: Suomen Löytötavarapalvelu

Festivaalitoimiston tavoitat helpoiten osoitteesta ruisrock@ruisrock.fi.

Puhelin: 044-966 13 84

Email: etunimi@ruisrock.fi

Toimitusjohtaja
Juhani Merimaa

Promoottori
Mikko Niemelä

Vastaava tuottaja 
Piia Lääveri

Tuotantopäällikkö
Matti Laukko

Kumppanuuspäällikkö
Annakaisa Anttila

Tuottaja (taide ja tekeminen)
Ilona Numminen

Tuottaja (myyjät)
Satu Kankaristo

Tiedottaja
Kiira Koskela

Ruisrockin järjestää
Vantaan Festivaalit Oy
Urho Kekkosen katu 4––6 A, 7. krs
00100 Helsinki FINLAND

Ruisrockin toimiston yhteystiedot
Email: ruisrock@ruisrock.fi

Vantaan Festivaalit Oy:n hallitus
Juhani Merimaa, Tapio Nousiainen, Ari Salonen