saapuminen 2

Ruisrock järjestetään Turussa, jonne on helppo saapua eri puolilta Suomea esimerkiksi bussilla tai junalla. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä sekä kimppakyytejä!

Turun rautatieasemalta sekä keskustan Kauppatorilta pääsee festivaalialueen läheisyyteen festivaalibusseilla tai julkisilla linja-autoilla.

Lisää tietoa sekä saapumisesta Turkuun että liikkumisesta festarialueelle löytyy alta.

Saapuminen Turkuun

Linja-autolla

Turun linja-autoasema sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa, mistä on helppo siirtyä festivaalialueelle busseilla. Ruisrockin kumppanina toimii tänä vuonna Onnibus.

 

Junalla

Myös Turun juna-asema sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ja Ruisrockin festaribussit kulkevat juna-aseman kautta. Festivaaliviikonloppuna junat täyttyvät nopeasti, joten lippu kannattaa ostaa ennakkoon.

 

Kimppakyydillä

Mikäli lähdet autolla Ruisrockiin, suosittelemme, että otat autosi täyteen muita festarikävijöitä! Kimppakyydit ovat paitsi hauskoja, myös ekologisia.

Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat esimerkiksi kimppakyytipalvelut Kyydit.net ja GreenRiders. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

 

Omalla autolla

Ruissalon saareen ei pääse ajamaan omalla autolla festivaalin aikana, eikä saarella ole pysäköintimahdollisuuksia. Auton voi jättää festivaalin parkkialueelle, joka sijaitsee Turun Artukaisissa HK Areenan ja Turun Messukeskuksen läheisyydessä. Seuraa matkalla Artukainen Camping -kylttejä. Osoite on Artukaisten kiitotie.

Pysäköinti on maksullinen. Mikäli auton ajaa pois päivän tai viikonlopun aikana, hinta veloitetaan uudelleen parkkialueelle palatessa.

Huom! Autossa yöpyminen parkkialueella on kielletty.

Veneellä

Omalla veneellä ei ole mahdollista saapua festivaalialueelle Ruissaloon. Turun keskustassa venepaikkoja tarjoaa Turun Vierasvenesatama.

 

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset kulkemaan kätevästi festaribussilla tai vaikkapa pyörällä Turun keskustasta. Festaribussi kulkee alueelle myös Artukainen Campingista. Festaribussit kuljettavat ruisrockaajia festaribussiasemalle, josta on opastettu, vajaan kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Festivaalialue on avoinna:

  • Perjantaina 8.7. klo 16–03
  • Lauantaina 9.7. klo 13–03
  • Sunnuntaina 10.7. klo 13–23.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussin aikataulut ja hinnat ilmoitetaan myöhemmin keväällä. Ruisrock-kioskilta voit ostaa kolmen päivän festaribussilipun, jota ei saa mistään muualta. Yhden päivän bussilippuja myydään busseissa.

Festaribussilla Artukainen campingista ja parkkialueelta

Artukaisten leirintäalueelta ja parkkialueelta kulkee maksuton festaribussi non-stop-periaatteella Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin leirintä- ja parkkialueelle. Bussi on tarkoitettu leirintäalueella majoittuville sekä parkkialuetta käyttäville.

Festaribussin aikataulut ilmoitetaan myöhemmin keväällä.

Polkupyörällä

Polkupyörällä pääset ajamaan festivaalialueelle opasteiden mukaisesti Ruissalon puistotien kevyen liikenteen väylää pitkin. Pyörän voi jättää pääportin tuntumassa sijaitsevaan valvottuun polkupyöräparkkiin. Ruisrock-kioskilla myydään myös kolmen päivän pyöräparkkilippuja, joita ei saa mistään muualta. Yhden päivän pyöräparkkilippuja myydään pyöräparkissa.

Huomioithan, että festivaaliviikonloppuna useita tuhansia ihmisiä on liikkeellä yhtä aikaa Ruissalon saarella ja matkalla keskustaan. Olethan siis tavallistakin varovaisempi liikenteessä ja pidät mielessäsi lait, luonnon ja kanssaliikkujat!

Turun paikallisliikenteen bussilla

Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut sekä pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta. Fölistä löytyvät myös lähikuntiin, kuten Naantaliin, Paimioon ja Kaarinaan, kulkevien bussien tiedot. Suosittelemme bussilipun ostamista koko festivaalivierailun ajaksi yhdellä kertaa, jotta ruuhkia voidaan vähentää.

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla, Ruissalon sillan kupeessa.

Turun taksin tilausnumero on 02-10041. Taksit ajavat Ruissalon sillan kupeeseen, jossa on festivaalin ajan taksitolppa. Lähellä Pahaniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla on käytössä pysähdyspaikka, johon voi tuoda ja josta voi noutaa festivaalivieraita.

Saapuminen esteettömästi

Ruisrockin järjestäjät haluavat tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua ja saapua festivaalille. Alueelle saapumista helpottavat esteetön sisäänkäynti ja mahdollisuus invapysäköintiin (lupa haettava etukäteen). Lue lisää saavutettavuudesta täältä.