saapuminen 2

Ruisrock järjestetään Turussa, jonne on helppo saapua kaikkialta Suomesta. Turkuun pääsee kätevästi junalla tai bussilla. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä sekä kimppakyytejä!

Turun keskustasta rautatieasemalta sekä Kauppatorilta pääsee festivaalialueen läheisyyteen festivaalibusseilla tai julkisilla linja-autoilla. Lisää tietoa saapumisesta Turkuun sekä festivaalialueelle Ruissaloon löytyy alta.

Saapuminen Turkuun

Junalla

Turun juna-asema sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa ja Ruisrockin festaribussit kulkevat juna-aseman kautta. Festivaaliviikonloppuna junat täyttyvät nopeasti, joten lippujen ostaminen ennakkoon VR:n verkkokaupasta tai juna-asemalta on suositeltavaa.

 

Linja-autolla

Turun linja-autoasema sijaitsee juna-aseman tavoin kaupungin keskustan tuntumassa. Tutustu tarkemmin linja-autojen aikatauluihin Matkahuollon sivuilla. Myös Onnibus kulkee useasta kaupungista Turkuun. Onnibusin tarkemmat aikataulut löydät täältä.

 

Kimppakyydillä

Mikäli lähdet autolla Ruisrockiin, niin suosittelemme että otat autosi täyteen muita festarikävijöitä! Kimppakyydit ovat paitsi hauskoja, myös ekologisia.

Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelee kimppakyytipalvelu Kyyti.net, joka mahdollistaa kyydin etsijöille ja tarjoajille uudenlaiset palvelut, jotka mahdollistavat tehokkaan ja turvallisen kyytien löytämistavan. Kyyti.net sisältää muun muassa kännykkätoiminnot, kyytien automaattisen reitityksen sekä Facebook-integraation. Lisäksi kannattaa tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

 

Omalla autolla

Ruissalon saareen ei pääse ajamaan omalla autolla festivaalin aikana eikä saarella ole pysäköintimahdollisuuksia. Autolla festivaalille saapuvat voivat jättää autonsa festivaalin parkkialueelle, joka sijaitsee Turun Artukaisissa HK Areenan ja Turun Messukeskuksen läheisyydessä. Seuraa matkalla Artukainen Camping kylttejä. Osoite on Artukaisten kiitotie.

Pysäköinti maksaa 5 euroa / pysäköintikerta. Mikäli auton ajaa pois päivän tai viikonlopun aikana, niin palatessa parkkialueelle veloitetaan hinta uudelleen.

Huom! Autossa yöpyminen parkkialueella on kielletty.

Veneellä

Omalla veneellä ei ole mahdollista saapua festivaalialueelle Ruissaloon. Turun keskustassa venepaikkoja tarjoaa Turun Vierasvenesatama.

 

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset kulkemaan kätevästi festaribussilla Turun keskustasta, pyörällä tai kävellen. Festaribussit kuljettavat festarikävijöitä Turun keskustasta festivaalialueen läheisyyteen festaribussiasemalle, josta on vajaan kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle. Festaribussiasemalta on opastus festarialueelle.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussin aikataulu:
Perjantaina 3.7. klo 15.00 - festivaalin loppuun saakka
Lauantaina 4.7. klo 12.00 - festivaalin loppuun saakka
Sunnuntaina 5.7. klo 12.00 - festivaalin loppuun saakka

Bussireitti:
Kauppatori - Juna-asema - Ruisrock (festaribussiasema)

Bussit kulkevat reittiä koko päivän ajan non-stoppina molempiin suuntiin. Kauppatorin pysäkki sijaitsee Yliopistonkadun puolella Ortodoksisen kirkon edessä, katso Kauppatorin sijainti kartasta täältä.

Bussilippujen hinnat ilmoitetaan kevään aikana.

Festaribussilla Artukainen campingista ja parkkialueelta

Artukaisten leirintäalueelta ja parkkialueelta kulkee maksuton festaribussi non-stop-periaatteella Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin leirintäalueelle ja parkkialueelle. Bussi kulkee saman aikataulun mukaan kuin keskustasta kulkeva festaribussi (katso aikataulu yllä). Bussi on tarkoitettu leirintäalueella majoittuville sekä parkkialuetta käyttäville.

Polkupyörällä

Polkupyörällä pääset ajamalla festivaalialueelle opasteiden mukaisesti Ruissalon puistotien kevyen liikenteen väylää pitkin. Pyörän voi jättää pääportin tuntumassa sijaitsevaan valvottuun polkupyöräparkkiin. Polkupyöräparkin maksu on 4 euroa / parkkeeraus tai 10 euroa / viikonloppu. Polkupyöräparkki aukeaa joka päivä tuntia ennen festivaalialueen porttien aukeamista. Huomioithan, että festivaalin aikaan ihmisiä liikkuu Ruissalon saarella ja matkalla keskustaan samaan aikaan useita tuhansia. Olethan siis tavallistakin varovaisempi liikenteessä ja pidät mielessäsi lait, luonnon ja kanssapyöräilijät.

Turun paikallisliikenteen bussilla

Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut sekä pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta. Fölistä löytyvät myös lähikuntiin, esimerkiksi Naantaliin, Paimioon sekä Kaarinaan, kulkevien bussien tiedot. Suosittelemme bussilipun ostamista koko festivaalivierailun ajaksi kerrallaan, jolloin turhat ruuhkat taittuvat helpommin.

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla, Ruissalon sillan kupeessa. Turun taksin tilausnumero on 02-10041. Taksit ajavat Ruissalon sillan kupeeseen, johon pystytetään festivaalin ajaksi taksitolppa. Jos tuot tai haet väkeä Ruisrockista, pysähdyspaikka on lähellä Pahanniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla.

Saapuminen esteettömästi

Ruisrockin järjestäjät haluavat tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua ja saapua festivaalille.

 

etusivu