saapuminen 2

Ruisrock järjestetään Turussa, jonne on helppo saapua eri puolilta Suomea esimerkiksi bussilla tai junalla. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä ja kimppakyytejä!

Turun rautatieasemalta ja keskustan kauppatorilta pääsee festivaalialueen läheisyyteen festivaalibusseilla tai julkisilla linja-autoilla.

Saapuminen Turkuun

Linja-autolla

Turun linja-autoasema sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa, ja sieltä on helppo siirtyä festivaalialueelle busseilla.

 

 

Junalla

Turun linja-autoasema sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa, ja sieltä on helppo siirtyä festivaalialueelle busseilla. Suosittelemme ostamaan junaliput ennakkoon, sillä junat täyttyvät festariviikonloppuna nopeasti.

VR on lisännyt verkkokauppaansa myyntiin ylimääräisen festivaalijunavuoron, joka lähtee sunnuntaina 9.7. Turusta klo 23.45 ja saapuu Helsinkiin klo 01.47.

 

 

Kimppakyydillä

Mikäli autoilet Ruisrockiin, suosittelemme ottamaan auton täyteen muita festarikävijöitä! Kimppakyydit ovat paitsi hauskoja, myös ekologisia.

Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelevat esimerkiksi kimppakyytipalvelut Kyydit.net ja GreenRiders. Kannattaa myös tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

 

 

Omalla autolla

Ruissalon saareen ei voi ajaa omalla autolla festivaalin aikana, eikä saarella ole pysäköintimahdollisuuksia. Auton voi jättää festivaalin parkkialueelle, joka sijaitsee Turun Artukaisissa Gatorade Centerin (ent. HK Areenan) ja Turun Messukeskuksen läheisyydessä. Seuraa matkalla Artukainen Camping -kylttejä. Osoite on Artukaisten kiitotie. Pysäköinti maksaa 5 euroa/pysäköintikerta. Jos ajat auton pois parkkipaikalta, pysäköintimaksu veloitetaan uudestaan palatessasi.

Parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi lähelle festarialuetta. Festaribussi kulkee nonstop-periaatteella festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Huom! Autossa yöpyminen parkkialueella on kielletty.

Veneellä

Omalla veneellä ei ole mahdollista saapua festivaalialueelle Ruissaloon. Turun keskustassa venepaikkoja tarjoaa Turun Vierasvenesatama.

 

 

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset kätevästi festari- ja paikallisliikenteen busseilla tai vaikkapa pyörällä Turun keskustasta. Festaribussi kulkee alueelle myös Artukainen Campingista.

Festaribussit kuljettavat ruisrockaajia festaribussiasemalle, josta on opastettu, noin kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Uusi käytäntö kävelytiellä festivaalille

Festivaaliviikonloppuna alueelle johtavalle Rantapromenadille pääsevät kävelemään vain Ruisrockin kävijät. Liput tarkastetaan Rantapromenadin alussa Ruissalon sillan jälkeen, eikä Rantapromenadille siis pääse ilman festivaalilippua. Turvatarkastus tehdään festivaalin porteilla, jossa myös liput tarkastetaan vielä elektronisesti. Pidä siis lippusi tallessa!

Koko festivaalialueen ympäri kulkee aita, jonka rikkomisesta kiinnijäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon 200 € / aitapala.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussi kulkee Turun kauppatorin ja festaribussiaseman väliä tauotta festivaalin aukioloaikojen mukaisesti. Bussit alkavat kulkea tuntia ennen festivaaliporttien aukeamista. Bussi ajaa rautatieaseman kautta. Kolmen päivän festaribussilippuja sekä meno-paluulippuja voi ostaa ennakkoon Ruiskioskilta. Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon koko festivaalin ajaksi – näin liikkuminen on kaikista sujuvinta.

Lippuja myydään myös busseissa – varaa mukaan käteistä. Lisäksi kertalippuja voi ostaa festivaalialueelta Niityn infosta kotimatkaa varten.

Festaribussin hinnat ovat:

  • kertalippu 6 euroa
  • meno-paluu 10 euroa
  • viikonloppu 18 euroa

Festaribussilla Artukainen Campingista ja parkkialueelta

Artukainen Campingistä ja festivaalin parkkialueelta kulkee ilmainen festaribussi Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin. Festaribussit alkavat kulkea tuntia ennen porttien aukeamista. Bussi on tarkoitettu leirintäalueella majoittuville sekä parkkialuetta käyttäville. Bussi kulkee nonstop-periaatteella festivaalin aukioloaikojen mukaisesti.

Polkupyörällä

Polkupyörällä pääset ajamaan festivaalialueelle opasteiden mukaisesti Ruissalon puistotien kevyen liikenteen väylää pitkin. Pyörät jätetään pääportin tuntumassa sijaitsevaan valvottuun polkupyöräparkkiin. Kolmen päivän pyöräparkkilippuja voi ostaa ennakkoon Ruiskioskilta. Lippuja myydään myös pyöräparkissa. Pyöräparkin hinta on 4 €/päivä tai 10 € / kolme päivää.

Festivaaliviikonloppuna useita tuhansia ihmisiä on liikkeellä yhtä aikaa Ruissalon saarella ja matkalla keskustaan. Olethan siis tavallistakin varovaisempi liikenteessä!

Turun paikallisliikenteen bussilla

Jos haluat liikkua Turussa ja lähiympäristössä festivaaliviikonloppuna, Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut ja pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta. Fölistä löytyvät myös lähikuntiin, kuten Naantaliin, Paimioon ja Kaarinaan, kulkevien bussien tiedot. Huomioithan, että kaupunkiliikenteen bussin pysäkki vaihtaa paikkaa festivaaliviikonlopun ajaksi kauppatorille, tarkka paikka löytyy Fölistä.

Huom. Turun paikallisliikenteen liput eivät käy festaribusseissa.

 

 

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla Ruissalon sillan kupeessa.

Turun taksin tilausnumero on 02-10041. Taksit ajavat Ruissalon sillan kupeeseen, jossa on festivaalin ajan taksitolppa. Lähellä Pahanniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla on käytössä pysähdyspaikka, johon voi tuoda ja josta voi noutaa festivaalivieraita. Osoite on Tuontiväylä 2. Väylälle pääsee kääntymään vain Pansion suunnasta.

Saapuminen esteettömästi

Ruisrockin järjestäjät haluavat tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua festivaalille. Alueelle saapumista helpottavat esteetön sisäänkäynti ja mahdollisuus invapysäköintiin, johon on haettava lupa etukäteen. Lue lisää saavutettavuudesta.