saapuminen 2

Festivaalialue on avoinna: 

- Perjantaina klo 16-02
- Lauantaina klo 13-02
- Sunnuntaina klo 13-23

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ruisrock järjestetään Turussa, jonne on helppo saapua kaikkialta Suomesta. Turkuun pääsee kätevästi junalla tai bussilla. Suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä sekä kimppakyytejä!

Turun keskustasta rautatieasemalta sekä Kauppatorilta pääsee festivaalialueen läheisyyteen festivaalibusseilla tai julkisilla linja-autoilla. Lisää tietoa saapumisesta Turkuun sekä festivaalialueelle Ruissaloon löytyy alta.

Saapuminen Turkuun

Junalla

Turun juna-asema sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa ja Ruisrockin festaribussit kulkevat juna-aseman kautta. Festivaaliviikonloppuna junat täyttyvät nopeasti, joten lippujen ostaminen ennakkoon VR:n verkkokaupasta tai juna-asemalta on suositeltavaa.

VR:n verkkokaupassa on nyt myynnissä ylimääräinen festivaalijunavuoro, joka lähtee sunnuntaina 5.7. Turusta klo 23.30 ja saapuu Helsinkiin klo 01.35.

 

Linja-autolla

Turun linja-autoasema sijaitsee juna-aseman tavoin kaupungin keskustan tuntumassa. Myös Onnibus kulkee useasta kaupungista Turkuun.

 

Kimppakyydillä

Mikäli lähdet autolla Ruisrockiin, niin suosittelemme että otat autosi täyteen muita festarikävijöitä! Kimppakyydit ovat paitsi hauskoja, myös ekologisia.

Kyytiläisiä ja kyydittäjiä palvelee kimppakyytipalvelu Kyyti.net, joka mahdollistaa kyydin etsijöille ja tarjoajille uudenlaisen, tehokkaan ja turvallisen kyytien löytämistavan. Kyyti.net sisältää muun muassa kännykkätoiminnot, kyytien automaattisen reitityksen sekä Facebook-integraation. Lisäksi kannattaa tutustua Facebookin kimppakyytiryhmiin.

 

Vuokra-autolla

Hertz tarjoaa Ruisrockiin matkaajille edullisen kuljetusvaihtoehdon rokkaavilla hinnoilla. Kerää kaveriporukka kokoon ja vuokraa Hertziltä festariauto viikonlopuksi jopa -15 % alennuksella!

Upeana lisäetuna Hertziltä vuokratut ajoneuvot saa parkkeerata ilmaiseksi festarin parkkialueelle (Artukaisten kiitotie).

Omalla autolla

Ruissalon saareen ei pääse ajamaan omalla autolla festivaalin aikana eikä saarella ole pysäköintimahdollisuuksia. Autolla festivaalille saapuvat voivat jättää autonsa festivaalin parkkialueelle, joka sijaitsee Turun Artukaisissa HK Areenan ja Turun Messukeskuksen läheisyydessä. Seuraa matkalla Artukainen Camping kylttejä. Osoite on Artukaisten kiitotie.

Pysäköinti maksaa 5 euroa / pysäköintikerta. Mikäli auton ajaa pois päivän tai viikonlopun aikana, niin palatessa parkkialueelle veloitetaan hinta uudelleen.

Huom! Autossa yöpyminen parkkialueella on kielletty.

Veneellä

Omalla veneellä ei ole mahdollista saapua festivaalialueelle Ruissaloon. Turun keskustassa venepaikkoja tarjoaa Turun Vierasvenesatama.

 

Saapuminen festivaalialueelle

Ruisrockin festivaalialueelle pääset kulkemaan kätevästi festaribussilla Turun keskustasta, pyörällä tai kävellen. Festaribussit kuljettavat ruisrockaajia Turun keskustasta festaribussiasemalle, josta on opastettu, vajaan kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle.

Festaribussilla Turun keskustasta

Festaribussin aikataulu:
Perjantaina 3.7. klo 15.00 - festivaalin loppuun saakka
Lauantaina 4.7. klo 12.00 - festivaalin loppuun saakka
Sunnuntaina 5.7. klo 12.00 - festivaalin loppuun saakka

Bussireitti:
Kauppatori - Juna-asema - Ruisrock (festaribussiasema)

Bussit kulkevat reittiä koko päivän ajan non-stoppina molempiin suuntiin. Kauppatorin pysäkki sijaitsee Yliopistonkadun puolella Ortodoksisen kirkon edessä. Katso Kauppatorin sijainti kartasta täältä.

Lippujen hinnat: 
6 € / kerta
10 € / meno-paluu 
15 € / kolme päivää


Kaikkia lippuja myydään käteisellä busseissa. Lisäksi Turun kauppatorin Ruiskioski myy k
olmen päivän bussilippuja festivaaliviikonlopun ajan. Ruiskioskilla maksuvälineenä käyvät myös yleisimmät maksukortit.

Festaribussilla Artukainen campingista ja parkkialueelta

Artukaisten leirintäalueelta ja parkkialueelta kulkee maksuton festaribussi non-stop-periaatteella Ruisrockin festaribussiasemalle ja takaisin leirintäalueelle ja parkkialueelle. Bussi on tarkoitettu leirintäalueella majoittuville sekä parkkialuetta käyttäville.

Festaribussin aikataulu:
Perjantaina 3.7. klo 15.00 - festivaalin loppuun saakka
Lauantaina 4.7. klo 12.00 - festivaalin loppuun saakka
Sunnuntaina 5.7. klo 12.00 - festivaalin loppuun saakka

Polkupyörällä

Polkupyörällä pääset ajamalla festivaalialueelle opasteiden mukaisesti Ruissalon puistotien kevyen liikenteen väylää pitkin. Pyörän voi jättää pääportin tuntumassa sijaitsevaan valvottuun polkupyöräparkkiin. Polkupyöräparkin maksu on 4 € /parkkeeraus tai 10 € /viikonloppu. Polkupyöräparkki aukeaa joka päivä tuntia ennen festivaalialueen porttien aukeamista. Huomioithan, että festivaaliviikonloppuna useita tuhansia ihmisiä on liikkeellä yhtäaikaa Ruissalon saarella ja matkalla keskustaan; olethan siis tavallistakin varovaisempi liikenteessä ja pidät mielessäsi lait, luonnon ja kanssaliikkujat.

Turun paikallisliikenteen bussilla

Turun seudun joukkoliikenteen bussiaikataulut sekä pysäkkitiedot löydät Föli-reittioppaasta. Fölistä löytyvät myös lähikuntiin, esimerkiksi Naantaliin, Paimioon sekä Kaarinaan, kulkevien bussien tiedot. Suosittelemme bussilipun ostamista koko festivaalivierailun ajaksi kerrallaan, jolloin turhat ruuhkat taittuvat helpommin.

Taksilla

Festivaalialueen lähin taksitolppa sijaitsee festaribussiasemalla, Ruissalon sillan kupeessa. Turun taksin tilausnumero on 02-10041. Taksit ajavat Ruissalon sillan kupeeseen, jossa on festivaalin ajan taksitolppa. Lähellä Pahanniemen siltaa, Helenan kahvion parkkipaikalla on käytössä pysähdyspaikka, johon voi voi tuoda tai viedä festivaalivieraita.

Saapuminen esteettömästi

Ruisrockin järjestäjät haluavat tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua ja saapua festivaalille. Alueelle saapumista helpottavat esteetön sisäänkäynti ja mahdollisuus invapysäköintiin (lupa haettava etukäteen).

 

 

etusivu