geneerinen uutinen

Ruisrockin artistikattaus valmis!

Yksi kesän uutuuksista on esiintymislava Sateenkaari

Ruisrock on viimeistellyt tämän kesän musiikkikattauksensa. Erittäin ajankohtaisen ja laadukkaan esiintyjäkaartin viimeinen kansainvälinen vahvistus on saksalainen pop-folk-duo Milky Chance. Duon jäsenet ovat laulaja Clemens Rehbein sekä DJ Philipp Dausch. Yhtye nousi kansainväliseen suosioon hitillään Stolen Dance.

Kotimaista kaartia täydentää kahdeksan artistia. Uusina niminä nähdään laulaja-lauluntekijä Aurora, energinen garagerock-duo Ursus Factory, suomiräpin tämän hetken seuratuin nimi Gettomasa ja kotimaisen kitarapopin uutta sukupolvea edustava Pimeys. Jo aiemmin julkaistun Tippa-T:n keikalla on mukana myös PME Recordisin uusin kiinnitys Bizi. Kaksikko on julkaisemassa Trappist-1 -yhteislevyn.

Festaripäivät käynnistyvät Sateenkaarella

Yksi kesän uutuuksista on myös esiintymislava Sateenkaari. "Uusi lavamme on puolipallon muotoinen kaareva dome-lava, jonka osuvasti nimesimme Sateenkaareksi. Lavan ohjelmisto kuvastaa hienosti Ruisrockin monipuolisuutta ja monimuotoisuutta, luvassa on niin uusia kykyjä, klassikoita kuin kitarapoppia ja dj-settejäkin. Sateenkaari on enemmän kuin vain esiintymislava, Sun Effectsin suunnittelija Matti Jykylä on loihtinut lavatoteutuksesta kokonaisvaltaisen taideteoksen, joka tulee olemaan selkeästi yksi ensi kesän wow-jutuistamme"”, kertoo festivaalin promoottori Mikko Niemelä.

Ruisrockin festaripäivät käynnistyvät joka päivä Sateenkaari-lavalla heti porttien auettua. Perjantaina lavalle nousee yksi Suomen nuorimmista dj-lupauksista Jeremy Folderol yhdessä Alex Mattsonin kanssa. Lauantain laittaa käyntiin jo julkaistu dj-kaksikko D.R.E.A.M. Sunnuntain starttaajana toimii Kemmuru-yhtyeestä soolouralle ponkaiseen Aksimin ja Suomen seuratuimpiin nettikoomikoihin lukeutuvan Seksikkään Suklaan dj-duo Aksim ja Suklaa. Ohjelmistoon on lisätty myös vierailijoiden tähdittämiä dj-settejä, kuten grime-painotteiset bileet lupaava Töölön Ketterä & Ystävät sekä huippusuosittu Tavastian Lauantaidisko & Ystävät.

Valitettavana uutisena kerrottakoon, että brittiartisti Anne-Marie on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Ruisrockissa.

Seuraavaksi Ruisrock kertoo parhaat palat festivaalin taide- ja elämysohjelmasta sekä paljastaa, millaista ruokaa ja juomaa Ruissalossa tänä kesänä nautitaan.

Katso koko ohjelma.