RR17 uutis ja karusellikuvat 1920x690 0305

Brittiläinen Charli XCX Ruisrockiin

Turun Kauppatorin Ruiskioski avautuu tänään – avajaisviikko täynnä ohjelmaa.

Brittiläinen elektropop-artisti Charli XCX on vahvistanut esiintymisensä Ruisrockissa. Laulajatar nousi maailmanmaineeseen True Romance -albumin nähtyä päivänvalon 2013. Parhaiten Charli tunnetaan Suomessakin listoille nousseesta kappaleestaan Boom Clap. 14-vuotiaasta asti musiikkia tehnyt lahjakkuus julkaisi hiljattain tuoreen mixtapen, joka kantaa nimeä Number 1 Angel. Charli XCX on uransa aikana ehtinyt työskennellä monien isojen artistien kuten Selena ComezinJames BluntinIcona Popin ja Blondien kanssa. Suomessa artisti on esiintynyt muun muassa Hartwall Areenalla Katy Perryn lämmittelijänä.

Kuten toissa viikolla uutisoitiin, myös paluun tekevä yhdysvaltalainen Paramore esiintyy Ruisrockissa. Platinalevyjä ja Grammy-ehdokkuuksia kahminut menestysyhtye nousee Ruisrockin lavalle sunnuntaina 9.7. Uusi After Laughter -albumi julkaistaan 12.5., yli neljän vuoden tauon jälkeen.

Kotimaiselta rintamalta on vahvistettu ajattoman tyylipopin mestariksi kutsuttu Salaliitto, Ruisrockin kunniaesiintyjä ja Hanoi Rocks -legenda Michael Monroe sekä Lihamyrsky Sound System. Superkokoonpanon jäsenistöön kuuluvat RuudolfMusta BarbaariPrinssi Jusuf sekä tubettaja-koomikot Seksikäs-Suklaa ja Dosdela. Paikallisväriä tuovat kolme Turku Rock Academyn bändiä AvaciaKodittomat ja Kirosäe.

Kiinnostava buukkaus on myös Lapkon solistin Ville Maljan ja Jussi Matikaisen uusi bändi Dallas Kalevala. Yhtye määrittelee olevansa “kiihottunutta, subarktista pop-musiikkia, joka ui alasti Iggy Popin ja Justicen välissä kesäyössä”. ”Kuudennen Lapko-levyn jälkeen tuli olo, että nyt on ihan pakko syöksyä seikkailemaan omin päin ja perustaa uusi bändi. Pyysin Jussin kartturiksi, ostimme kasan lentolippuja ja nyt ajetaan tuhatta auringonnousuun kristallinkirkas visio tuulilasissa”, kertoo Malja. Yhtyeen ensimmäinen single ilmestyy 5.5.

Kauppatorin Ruiskioski avautuu jälleen

Toukokuu tuo tullessaan tutun näyn Turun kauppatorille, kun Ruiskioski nousee vanhoihin asemiinsa Yliopistonkadun ja Aurakadun kulmaan. Kioskilta voi hankkia festariliput, ja sieltä saa vastauksia Ruisrock-aiheisiin kysymyksiin sekä tärppejä festivaalille.

Kioskin avajaisviikkoa vietetään 3.–6.5., ja luvassa on runsaasti ohjelmaa. Tarjolla on lippuarvontoja, artesaanipizzaa, sirkusta, bändejä sekä nestemäisellä typellä valmistettua jäätelöä. Avajaishulinoiden ajan kaikille kioskilta lipun ostaneille jaetaan Ruisrock-kassi, joka sisältää muun muassa festarituotteita, Coca-Colaa ja turkulaisten lehmien luomumaidosta valmistettua Jymy-jäätelöä. Sata ensimmäistä lipun ostanutta saa varta vasten Ruiskioskin avajaisia varten suunnitellun Ruisrock-juomapullon.

Lue tarkempi kuvaus avajaisviikon ohjelmasta sekä kioskin aukioloajat.

Tutustu tähän asti julkaistuun ohjelmaan.